Френският пилот Йохан Зарко бе най-бърз в неочаквано сухите условия за откриващите две тренировъчни сесии преди Гран При на Тайланд, изпреварвайки претендента за световната титла Франческо Баная.

Зарко, който търси първата си победа в Кралския клас в кариерата, даде водещо време от 1 мин 30.281 сек. Баная от своя страна остана на 0.018 сек от Зарко. Италианецът изостава с 18 точки от действащия световен шампион и лидер в генералното класиране Фабио Куартараро. Испанецът Хорхе Мартин се нареди трети.

Шесткратният първенец на планетата Марк Маркес, който възвръща постепенно оптималното си физическо състояние след операция, бе четвърти след двете сесии. Куартараро, който е под натиск от Баная, намалил преднината му на върха във втората половина на сезона, остана пети със своята Ямаха.

Третият от кандидатите за титлата – Алейш Еспаргаро от Испания, финишира извън първите десет с Априлия, заедно с италианеца Енеа Бастианини. Поройни дъждове и гръмотевични бури се очакват за квалификацията в събота. MotoGP се завръща в Тайланд за първи път от 2019-а насам заради пандемията от коронавирус.

Топ 10 след първите две тренировки:

1. Йохан Зарко (Дукати-Прамак)

2. Франческо Баная (Дукати)

3. Хорхе Мартин (Дукати-Прамак)

4. Марк Маркес (Хонда)

5. Фабио Куартараро (Ямаха)

6. Джак Милър (Дукати)

7. Лука Марини (Дукати-ВР 46)

8. Мигел Оливейра (КТМ)

9. Алекс Ринс (Сузуки)

10. Франко Морбидели (Ямаха).