Испанецът Хорхе Мартин от отбора на Прамак Рейсинг показа безупречно представяне и успя да удържи Брад Биндър и да спечели първия спринт на пистата в Льо Ман за Гран При на Франция в мотоциклетния шампионат Мото GP.

Мартин, който изпревари защитаващия титлата си в този клас и спечелил поул-позишън в квалификациите Франческо Баная, завърши с 1.840 секунди пред Биндър. Южноафриканецът до момента има две победи в спринтовете в първите четири старта от сезона, завършвайки първи в Аржентина и в Испания във 2-ия и 4-ия кръг.

Баная, който беше най-бърз в квалификациите по-рано днес, завърши на 3-о място в спринта след здрава битка с Марк Маркес от Хонда. Маркес накрая дори трябваше да се задоволи с 5-ото място, след като отстъпи и на Лука Марини от отбора на Дукати. Времето на Мартин е 19:59.0370 минути, а третият Баная изостана на 2.632 секунди от победителя.

Състезанието не се разви по желания начин и за световния шампион от 2021-а година Фабио Куартараро, който се надяваше да вземе още точки в спринта в домашното състезание. Но четири обиколки преди края попадна в катастрофа и нямаше как да завърши гонката.