Отборите на АРЕГ (Бачка Паланка) при мъжете и “Панагюрище” при жените спечелиха титлите в международния турнир по плажен хандбал в Приморско, който за първа година беше под егидата на Европейската хандбална федерация.

Още по темата

 

Сърбите разбиха конкуренцията и нито за момент не дадоха съмнения, че заслужават първото място.

На финала АРЕГ победи убедително с 2:0 части “Академик ТУ” (Пловдив) и приключиха надпреварата, без да загубят нито едно полувреме.

Случилото се на плажната ивица на Международния младежки център (ММЦ) беше логично, тъй като състезателите на АРЕГ са гръбнакът на националния отбор на Сърбия по плажен хандбал, който жъне сериозни успехи в последните години.

Много сме доволни от турнира - както от представянето ни, така и от организацията. Всичко беше на ниво. Надявам се догодина пак да дойдем и да се играем по същия начин, заяви звездата на АРЕГ Александър Лаович, който бе един от най-атрактивните състезатели в турнира и влезе в идеалната осмица. 

Краят на надпреварата беше официално даден с дружна “бомба” в морето, където участниците във финала успяха да разхладят страстите от терена. В спора за третото място младоците от “Стови” (с. Труд) надиграха с 2:0 “Албатрос” (Бургас).

При жените последният ден беше особено емоционален. “Люлин” влезе в него като лидер в класирането и основен претендент за титлата. Столичанки имаха 4 поредни победи, докато отборите на “Панагюрище” и “Петроварадин” (Нови Сад) бяха с актив от 3 победи и 1 загуба. 

“Панагюрище” обаче победи с убедителна игра “Люлин” с 2:0, докато сръбкините загубиха от “Ники спорт” (Сливница). На върха в класирането стана “въртележка”, а най-заслужилите в крайна сметка станаха момичетата от Панагюрище.

Турнирът мина под патронажа на кмета на Приморско Димитър Германов и беше закрит с изпълнения на група “Тоника”. 

Крайно класиране

Мъже

  1. АРЕГ (Бачка Полянка)
  2. “Академик ТУ (Пловдив)
  3. “Стови” (с. Труд)
  4. “Албатрос” (Бургас)
  5. “Локомотив” (Варна) 
  6. “Калиакра” (Каварна)
  7. “Панагюрище” 
  8. “Приморско”
  9. “Мартин” (София)

Жени

  1. “Панагюрище” - 6 точки
  2. “Люлин” (София) - 6 
  3. “Ники спорт” (Сливница) - 4 
  4. “Петроварадин” (Нови Сад) - 4  
  5. “Албатрос” (Бургас) - 0

Индивидуални награди (мъже): 

Най-добър вратар: Станьо Петрович (АРЕГ)

Голмайстор: Бранко Радакович (АРЕГ) - 83 гола 

Най-атрактивен състезател: Радослав Митков (“Академик ТУ”)

Мистър на турнира: Милан Кнежевич (АРЕГ) 

Идеална осмица: Алекс Лаович (АРЕГ), Николай Нейчев (“Стови”), Димитър Петков (“Академик ТУ”), Бранислав Кнежевич (АРЕГ), Иван Грамчев (“Панагюрище”), Йоан Джока (“Албатрос”), Виктор Гогов (“Мартин”). 

Индивидуални награди (жени): 

Най-добър вратар: Тотка Дойкина (“Панагюрище”)

Голмайстор: Слажана Жигич (“Петроварадин”) - 56 гола 

Най-атрактивен състезател: Кристина Миланова (“Люлин”)

Мис на турнира: Елена Чолакова (“Панагюрище”)

Идеална осмица: Йована Язич (“Петроварадин”), Ангелина Симеонова (“Панагюрище”), Йорданка Тодорова (“Панагюрище”), Кристин Иванчева (“Люлин”), Гергана Грозданова (“Ники спорт”), Виктория Кирилова (“Ники спорт), Златина Джанаварова (“Албатрос”), Михаела Мусарлиева (“Люлин”)