Осемкратният световен шампион по бокс за професионалисти Мани Пакиао се лиши от един от основните си спонсори заради антигей изказване.

Производителят на спортна екипировка Найк разтрогна милионния си договор за сътрудничество с боксьора заради коментара му, че "хомосексуалните двойки са по-лоши от животните".

В интервю за местна телевизия Мани Пакиао каза: "Мъжете, които се съвокупляват с мъже, и жените, които се съвокупляват с жени, са по-лоши от животните. Дали сте видяли животни да се съвокупляват с животни от същия пол. Животните са по-добри, защото правят разлика между мъжкото и женското".

Мани Пакиао, 37-годишен, е член на долната камера на парламента на Филипините и сега отново се кандидатира за място в парламента. Изказването му предизвика вълна от недоволство и той бе принуден да се извини.

"Намираме коментара на Мани Пакиао за отвратителен. Найк е твърдо против всякакви форми на дискриминация и повече няма да имаме отношения с Мани Пакиао", се казва в изявление на спортния концерн.

Пакиао има насрочен мач с Тимъти Брадли Джуниър в Лас Вегас на 9 април, което ще бъде последната среща на ринга в кариерата му.