България завърши на 33-о място в неофициалното класиране по медали на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.

В актива на българските атлети са записани 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия, като в тях не са включени спечелените още 3 златни и 1 сребърни отличия от смесените отборни състезания.

Шампиони за България станаха лекоатлетката Александра Начева на троен скок и акробатите Мариела Костадинова и Панайот Димитров на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов и състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев в леката атлетика, а с бронз се окичиха Галя Шатова във вдигането на тежести и Едмонд Назарян в борбата.

В отборните смесени състезания с атлети от различни националности титли взеха още стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, а Адриан Андреев заслужи сребро на двойки в тениса, но тези медали не се включват в актива на България.

Победител в класирането по отличия е Русия с 29 златни, 18 сребърни и 12 бронзови, пред Китай с 18 златни, 9 сребърни и 9 бронзови и Япония с 15 златни, 12 сребърни и 12 бронзови.

Състезатели от 92 страни спечелиха отличия в 239-е дисциплини в 37 вида спорт, от които дебют на Игрите в Буенос Айрес направиха карате, брейк, спортно катерене, бързо пързаляне с ролкови кънки, футзал, кайтборд, плажен хандбал и БМХ-свободен стил.