Алекс Овечкин се разписа два пъти за победата на Вашингтон с 6:3 при гостуването срещу Тампа Бей в двубой от редовния сезон от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Звездата на шампионите вече е с 51 попадения през кампанията, а Ти Джей Оши и Никлас Бастрьом също вкараха по два гола във вратата на Лайтнинг.

Брейдън Холтби се отличи с 25 спасявания на вратата на Кепитълс. Гостите са в серия от четири последователни победи в Лигата.

Овечкин достигна границата от 50 попадения за осми път в своята кариера. Само Майк Боси и Уейн Грецки са регистрирали това постижение по девет пъти. Руснакът има общо 657 гола в НХЛ, с което се нарежда на 13-то място във вечната ранглиста на голмайсторите, изпреварвайки Брендън Шанахан.

Никита Кучеров се разписа за 39-ти път през сезона за лидера в класирането Тампа Бей, а съотборниците му Тайлър Джонсън и ти Джей Милър също бяха точни във вратата на столичани.

Ню Йорк Айлендърс разгроми с 5:1 у дома състава на Бъфало и отново ще играе в директните елиминации в Лигата. Джордън Ебърл вкара гол за победителите, а Антони Бювилер се разписа на два пъти. Ню Йорк си осигури място в плейофите в Източната конференция за първи път от 2016 година насам.

Майкъл Дал Кол и Райън Пълок реализираха останалите две попадения за Айлендърс. Домакините победиха в четири от последните си пет срещи в НХЛ. Виктор Олофсон отбеляза почетния гол в полза на Сейбърс.

Сан Хосе надигра с 4:3 у дома след продължение тима на Лас Вегас. Брент Бърнс се разписа в 22-ата секунда от допълнителния период при числено превъзходство за Шаркс, прекъсвайки серията от седем поредни успеха в полза на Голдън Найтс.

Томас Хертъл, Евандър Кейн и Марк-Едуард Влашич също бяха точни в полза на Сан Хосе. Вратарят Мартин Джоунс направи 23 спасявания на вратата на победителите.

Уилям Карлсон се отличи с попадение и асистенция за Лас Вегас. Коуди Ейкин и Ший Тиъдър също вкараха попадения за гостите. Флорида победи с 4:1 като гост Бостън и прекъсна серията от 12 поредни успеха за домакините пред собствена публика в НХЛ.

Евгени Дадонов вкара два гола за Пантърс, а неговите съотборници Райли Шиън и Трой Броуър добавиха по една шайба във вратата на Брюинс. Ноуъл Акиари беше точен за Бостън, а Тука Раск направи 19 спасявания на вратата на домакините, които вече си бяха осигурили участие в плейофите.