Българката Невяна Владинова заема второ място в многобоя след края на първия поток от днешния втори ден на Световната купа по художествена гимнастика в "Арена Армеец" в София.

Владинова допусна грешки и в двете си композиции с бухалки и лента. На бухалки тя завърши без уред, а на лента имаше изпускане и неточност на финала и може да остане извън финалистките на тези два уреда.

Българската грация беше оценена със 17.750 на бухалки и със 17.650 на лента. Така тя събра сбор от 75.900 точки. Вчера Владинова получи 20.150 на обръч и 20.350 на топка и е сред финалистките на тези два уреда.

"Лентата, въпреки грешката я изиграх. Глупава грешка. Липса на концентрация, но се радвам, че изиграх съчетанието. За бухалките ме е яд, можеше без втората, а и без първата грешка. Щях да взема доста по-силна оценка, ако бях изигравал. Сега може би и за финал няма да ми стигне. Няма значение в коя група съм. Не мисля, че нито на мен нито на съдиите оказва влияние, който каквото изиграе, това получава", каза Владинова пред пред NOVA SPORT.

"Глупави грешки, важно е, че съм във форма. Съчетанията ми се харесват, съдиите говорят за мен, чакат ме да ги изиграя. Все пак това ми е първа Световна купа, важното е как ще съм на световното и европейското първенство. Харесвам много новите си съчетания, играя с удоволствие. Исках много да изиграя бухалките и мисля затова не ми се получи. Надявам се на лентата да съм на финалите. За бухалките няма шанс. За лентата много искам да играя и утре", добави гимнастичката.

В класирането за многобоя поведе Никол Зеликман от Израел със 78.900 точки (20.200 на обръч, 19.850 на топка, 20.700 на бухалки и 18.150 на лента).

В момента с бухалки и лента играят гимнастичките от втория поток, в който е българката Катрин Тасева. Състезанието при жените ще приключи около 17.00 часа, когато ще станат ясни медалистките в многобоя. Ансамблите започват от 17.08 часа със съчетанията с три обръча и два чифта бухалки. България е в първия поток със стартов номер 7.