Легендата в кикбокса Петер Артс, който е известен още като „Холандският дървосекач“ ще пристигне в България два дни преди най-голямото събитие за бойни спортове у нас – професионалната гала вечер по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI. Тя ще се проведе на 20 април, от 19 часа, в зала „Арена Армеец“, а билетите за нея са на цени от 10 лв. Артс ще дойде у нас заедно с четирима кикбоксьори от своя отбор, които ще се бият на бойната гала вечер. Те ще пристигнат на 18 април в 13,55 часа на Терминал 2 на летище „София“ с полет на Bulgaria Air от Амстердам. 

Само преди дни самият Артс, който е трикратен шампион на К-1 Гран При в тежка категория, изпрати видео директно от Лас Вегас, на което заедно с ветерана от К-1 Рей Сефо обявиха, че ще присъстват на SENSHI. „Успех на всички и благодаря, че подкрепяте кикбокс света“, заяви и кикбокс легендата Рей Сефо. 

Феновете на кикбокса познават много добре Петер Артс. Той е считан за един от най-добрите кикбоксьори на всички времена. Има зад гърба си впечатляващите 106 победи, от които 79 с нокаут, и само 35 загуби като професионалист. След като прекрати състезателната си кариера, сега той е треньор. На 20 април на ринга на SENSHI ще видим четирима от най-добрите му бойци – 22-годишният Иляс Букаюа, Томас Дуве, японецът Юта Учида и Бадр Фердаус.  Срещу 22-годишния холандец ще се бие българската машина Богдан Шумаров. Българинът ще се бори за втора победа на ринга на SENSHI.

Букаюа е висок 184 сантиметра и силата му е в дясната ръка. Активът му е 15-5-0. Томас Дуве ще е предизвикателството пред Николай Йоргов на 20 април. Категорията на двамата е 80 кг. Трикратният шампион на Япония по карате Юта Учида ще се изправи в стил К-1 срещу многократния ни медалист от световни и континентални първенства Костадин Костов, а при тежките представители предстои да видим  и изцяло чуждестранен сблъсък в категория -95 кг между Бадр Фердаус и сърбина Саша Драгич. 

Две от най-големите битки на SENSHI ще са за Световна и Европейска титли на WAKO PRO. Деян Топаласки ще се бори за Европейското отличие срещу Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина. За Световния пояс двубоят ще бъде между капитана на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов и Макс Сподаренко от Беларус.

Подробности за останалите сблъсъци в стил К-1, както и за двубоите по муай тай и карате киокушин може да откриете във фейсбук страницата на SENSHI, както и в Boec.bg. На 19 април (петък) предстои да се проведе кантар на състезателите в хотел „Маринела“, както и официална пресконференция с всички бойци.