Срещите от тежката категория на професионалния бокс между двойките Александър Поветкин - Дилиан Уайт и Александър Усик - Дерек Чисора ще бъдат отменени. Това обяви промоутърът Един Хърн.

Причината, естествено, е пандемията от коронавирус. Поветкин и Уайт трябваше да се изпрявят един срещу друг на 2 май в Манчестър, а двубоят Усик-Чисора бе насрочен за 23 май в Лондон.

"Не знаем колко дълго ще продължи карантината. Но знаем, че най-успешният сценарий за нас е, че битките във Великобритания ще започнат през юни.

Ето защо трябва да прехвърлим майските турнири на алтернативни дати. Никой няма да направи нищо през май", каза Хърн пред "Boxing News 24".

Безпрецедентната ситуация с COVID-19 ще отложи и евентуалния британски сблъсък за обединението на поясите между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Дългоочакваната битка няма да се състои преди февруари 2021 година, пише "Mirror".

Очакваше се двамата да се качат на ринга един срещу друг в края на годината, вероятно в Саудитска Арабия, ако преди това спечелят планираните си двубои.