Светът е изправен пред най-трудното изпитание не само през новия век, а за последните повече от шест-седем десетилетия. Глобалната световна пандемия заради вируса COVID-19 буквално блокира абсолютно всичко.

Светът е в застой, като все още не е ясно колко и до кога ще продължи настоящата ситуация. Все още е твърде рано за въпроси какво ще се случи след това и кога ще бъде “след това”…

Категорично няма бизнес, който да не е засегнат от пандемията. Спортът и съответно прилежащият към него свят на приходи от залагания, хазарт и дейност на водещите букмейкъри по света също са сред основните губещи, съобщава Букмейкър Рейтинги.

Два от водещите букмейкъра в България – Ефбет и Уинбет, са сред основните спонсори в българския спорт. Достатъчно е да посетите сайтовете на двете компании, за да се уверите в партньорството им с различни спортни клубове, федерации или състезания. 

Еfbet обяви част от клубовете, на които помага – Лудогорец, Локомотив Пловдив, Витоша, Дунав, Берое, Арда, ЦСКА 1948, Локомотив София, Монтана, Спартак Плевен и други.

Българското първенство по футбол носи името на букмейкъра, който е спонсор още на Българската федерация по волейбол, на националния отбор по волейбол, както и на клубните тимове – ЦСКА, Славия, Монтана, Левски, Марек. Компанията работи още с баскетболната федерация и клубове, федерацията по бокс и т.н.

Уинбет е спонсор на ЦСКА, Ботев Пловдив, Етър, Ботев Враца, Царско село, на волейболните Левски, ЦСКА, на баскетболния Левски Лукойл и т.н.

Колко свързани са букмейкърите с българския спорт вижте ТУК