14 нови случая на коронавирус са регистрирани в последното денонощие в страната, съобщи на традиционния брифинг професор Тодор Кантарджиев.

От тях четирима са настанени на лечение в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. От заболелите има 10 жени и 4 мъже. Активните засегнати области са 6. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол, пише Dnes.bg.

Общият брой на засегнатите от коронавируса медици е 256 души, като за изминалото денонощие има 1 нов случай  – шофьор на линейка в Спешна помощ в София.

Общият брой на излекуваните е 1064, като за последното денонощие те са 48. Това е 42 % от всички случаи на коронавирус в България.

Трима души са починалите вчера от коронавирус –  жена на 78 години в Пазарджик със сърдечна недостатъчност, 64-годишна жена в Пловдив с диабет, както и мъж в УМБАЛ "Света Анна" на 84 години. Средната възраст на починалите у нас е 67 години. 1353 проби са изследвани вчера.

Професор Кантарджиев съобщи още, че репродуктивното число на коронавируса вече е под 1 - 0,8. Въпреки това той призова: "Да не се отпускаме – маски и дистанция! Да не се събират много хора и винаги на открито".