Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев прогнозира още една интересна среща. Той дава своята прогноза зa боксовия мач между Даниел Дюбоа и Джоуи Джойс.

Валуев пък е част от екипа на Букмейкър Рейтинги а в момента е и представител в Руската Дума.

Ето прогнозата на Валуев:

Физическите данни на двамата боксьори са що-годе еднакви. Това са големи момчета, високи над 190 сантиметра и тегло на истински боксьори от тежка категория. И двамата имат доста добра боксова техника.

Единствената разлика между тях е, че Джойс има много повече битки. Да не забравяме, че съперниците имат доста голяма възрастова разлика – Дюбоа е малко над двадесет, а Джойс, както се казва, е в зряла възраст. Това е важен факт, който трябва да се вземе предвид.

И двамата боксьори в професионалните си битки винаги са печелили изключителни победи, така че нямат „синдром на губещия“. И двамата ще демонстрират солиден бокс – да видим кой ще заеме центъра на ринга и кой ще бъде притиснат на въжетата.

Това ще стане ясно в първите рундове. Най-вероятно битката ще бъде белязана от размяна на удари, защото и двамата ще се опитат да потвърдят статуквото си, за да го докажат на всички, които ще гледат тази битка, надмощието си.

Нещо ми подсказва, че силата на Дюбоа в крайна сметка ще се превърне в много голям проблем за по-непохватния Джойс поради причината, че Джойс беше принуден леко да намали обичайното си тегло за тази битка. Но намалянето на килограмите не е най-важният фактор, който ще играе решаваща роля в тази битка. Даниел има много добър удар, просто смазващ. Никой от бойците все още не е аутсайдер.

Много хора казват, че битката трябва ще приключи преди края на рундовете, но аз не вярвам в това. Струва ми се, че борбата ще се проточи – може би след 10-ия кръг ще видим развръзката. Най-вероятно крен победител ще бъде Дюбоа, а Джойс ще загуби, но боксът е бокс – нищо не се знае. Ще бъде много интересна битка.