Освен със високи коефициенти и разнообразие от пазари, букмейкърите се състезават за сърцата на потребителите и с атрактивни и интересни бонуси и промоционални игри. Подобен тип оферти са се превърнали като нещо задължително за всеки букмейкър, като те биват коя от коя по-вълнуващи. Не случайно и повечето сайтове за спортни залози си имат отделно меню, в което представят всички налични промоции и бонуси. 

Един от основните, който се среща почти навсякъде, е началният бонус за нов клиент. Обикновено, именно той звучи и най-изкушаващо. Честа практика е букмейкърът да ви предложи 100% бонус от началната сума, която депозирате в сметката си при нова регистрация, което включва и таван на сумата, например до 200 лева.

Важно е да знаете, че въпросната сума не преминава директно в сметката ви към вече депозираните пари, а трябва да бъда разиграна, което при отделните сайтове се случва по-различен начин, но в общи линии първо ще трябва няколко пъти да заложите стойността на получения бонус и след това той окончателно ще акостира в сметката ви. Макар и с условия зад гърба си, началният бонус си остава примамливо предложение и добър шанс да реализирате по-голяма печалба. 

На доста сходен принцип, често предлагани са и бонусите за презареждане. При тях, отново получавате процент от депозираните, вече не за първи път, пари, като по традиция неговата сума е малко по-скромна от тази при началния бонус. Не липсват и така наречените бонуси за лоялни клиенти. Най-често те са под формата на безплатен залог, което понякога е приятна изненада и демонстрация на уважение към потребителите. 

Някои букмейкъри предпочитат да предлагат краткосрочни промоции, а други предлагат постоянни оферти, като например, сред bwin bonuses ще откриете постоянна възможност за завишаване на коефцеинтите. Тя се нарича Combi+ и представлявя списък с различни предложения за права колонка с прогноза на две или повече футболни срещи, чийто общ коефициент е допълнително увеличен, спрямо изборa на същите селекции в класическа права колонка. Подобен е и принципът на действие и на другата им оферта, наречена Price Boost, при която отново получавате конкретно предложение за комбинация от селекции, но в една среща, като коефициентът е приятно завишен. 

Няма как да не попаднете и на някоя игра, в която да бъдете приканени да познаете точния резултат на дадено спортно събитие и разбира се, най-често става въпрос за футбол. Подобни прогнози на резултата могат да бъдат и оформени в състезание с другите потребители и да включват солиден джакпот или пък отново да са свързани с осигуряването на безплатен залог. 

Обикновено промоционалните оферти вървят ръка за ръка с подтикването да заложите определена сума, но това не е задължително, понякога спортните бонуси могат да бъдат спечелени и без да се налага да рискувате парите си. Букмейкърите са изключително оригинални в предложенията си и знаят как събудят интереса на потребителите. Все пак, това е в техен интерес. Имайте едно наум, когато тръгнете да използвате даден бонус и мислете за него, като инструмент, който може да направи играта ви в букмейкъра по-вълнуваща, а не като нещото, което ще ви направи богати.