“Мила Родино” в “Арена Армеец” и три златни медала за Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика. Грацията се класира първа на финалите с обръч, бухалки и лента, а на топка остана трета. 

Катрин Тасева, която участваше днес на два финала, успя да се пребори за бронзовото отличие в съчетанието с бухалки. 

Калейн стартира уверено състезанието на финалите на Световната купа и с оценка от 26.150 грабна златния медал с композицията си на обръч. Втора се нареди представителката на Беларус Анастасия Салос с 26.100, а трета остана израелката Линой Ашрам, също с оценка 26.100, но с по-ниска оценка за изпълнение.

На топка златото взе Ашрам, която вчера спечели многобоя на Световната купа. Втора е беларускинята Алина Харнаско с 25.850, а трета е Боряна Калейн с 25.500.

Калейн бе безапелационна на бухалки и с едно малко изпускане грабна златния медал с оценка от 26.100. Италианката София Рафаели се пребори за сребърното отличие, а бронзът отиде при другата българка в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева с оценка 24.500.

На лента отново доминира Боряна Калейн, която зае първото място с оценка от 22.150. Втора е представителката на Беларус Анастасия Салос, а трета - италианката София Рафаели.

Вероника Тонева, Bloomberg TV Bulgaria, специално за Gol.bg