Пълен комплект златни медали за българския ансамбъл по художествена гимнастика на Световната купа в София. На първото за сезона голямо състезание момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска продължиха победния си ход и успяха да спечелят златните медали и на финалите, след като в събота се наредиха първи в многобоя, с близо 14 точки актив пред вторите - отборът на Азербайджан.

Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха своята композиция с 5 топки и с оценка от 39.800 грабнаха златния медал. Втори се нареди отборът на Япония (39.700), а трети останаха рускините, с отбор от Санкт Петербург.

В композицията си с три обръча и два чифта бухалки по музика от балета “Спартак” българските грации получиха оценка от 39.750 при много силна игра. Японките се окичиха със сребърните медали, а бронзът отиде в отбора на Азербайджан.

По-рано днес на финалите Боряна Калейн спечели 3 златни и 1 бронзов медал на отделните уреди, а Катрин Тасева грабна бронзовото отличие на бухалки. 

Следващото голямо състезание за гимнастичките ще бъде Световната купа в Ташкент.

Вероника Тонева, Bloomberg TV Bulgaria, специално за Gol.bg