Росен Добрев е новият президент на Българска федерация по хандбал. Той беше избран с гласовете на 41 от присъствалите общо 44 делегати на общо събрание, проведено в Габрово. Добрев беше член на досегашния УС на БФХ. Той е бивш състезател по хандбал. Участвал е в управлението на варненските „Локомотив“, „Владислав“ и „Спартак“.

Росен Добрев замени на поста Росица Бакърджиева – Коева. Тя се оттегля след 10 годишно управление.

Избран беше и нов 11-членен Управителен съвет на БФХ. Длъжността на вицепрезидент беше възложена на специалиста по спортен маркетинг и реклама Драгомир Драганов. В ръководния орган остават Георги Дойчинов, Георги Андреев, Атанас Атанасов, Марияна Стаматова и Светлозар Начев.

Новите членове на УС са: доц. Росица Димкова – преподавател във Великотърновския университет, международен делегат на EHF и IHF; проф. Маргарита Апостолова – бивша състезателка по хандбал, работник в института по молекулярна биология към  Българската академия на науките с опит в подготовката на европроекти; Иван Радионов – бивш състезател по хандбал, бизнесмен и председател на ХК „Спартак“ (Плевен); Ерик Карлтън – собственик на телевизия B1B и бивш директор на Евроспорт за България.

Новият УС е с мандат от 5 години.

Смяната на ръководството на БФХ е факт по-малко от 100 дни преди най-мащабно хандбално събитие, на което страната ни ще бъде домакин през последните години – Европейското първенство по плажен хандбал за мъже и жени, юноши и девойки до 17 години.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе през юли във Варна с участието на 1200 състезатели. 36 отбора ще спорят за трофея при подрастващите и 37 при мъжете и жените