Изявената ни спринтьорка Ивет Лалова бе категорична, че пътят към Игрите в Япония се е удължил, но точно в такива моменти се проявяват истинските шампиони.

„Подготвям се ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Нашата работа - тренировките, не е само по няколко часа на ден. Много големи са натоварванията, но го правя с голяма обич".

"Много съм щастлива, че още се състезавам и наистина имам големи амбиции за Токио. Защото това, което се случи миналата година - отменената олимпиада, беше тежък момент за всички спортисти“, коментира Лалова.

„Проблемът ще бъде, че самата олимпиада ще е по-различна. С това, че много трудно ще съберат на едно място 20 000 човека. Говорим за олимпийското село, за всички спортисти. Стъпвайки на японска земя, ние трябва да се съобразяваме с правилата, които са въведени. Най-вероятно ще бъдем тествани постоянно - през ден или всеки ден".

"Освен факта, разбира се, че трябва да пристигнеш с негативен тест. Мисля, че това ще бъде най-стресиращият момент. Сигурна съм, че японците, като организатори, ще помислят за всичко. Надявам се да имаме големи успехи“, добави лекоатлетката, цитирана от "Монитор".