Рилски Спортист върна интригата във финала на баскетболното първенство, след като спечели срещу Левски Лукойл в София с 94:89. Столичани все още водят в серията с 2-1 победи и ще бъдат домакини и в следващия мач в зала „Универсиада”. 

Домакините играха добре през първото полувреме и поддържаха аванс от няколко точки, като на почивката водеха с 4. 

Нещата се промениха в третата четвърт. Стрелбата на гостите потръгна и те не само че заличиха изоставането си, но и поведоха с двуцифрена разлика, печелейки периода с 31:15. 

В началото на последната част Златин Георгиев вкара тройка за 73:58 в ползи на гостите, но Левски успя да се върне в сблъсъка и да стопи известна част от пасива си. 

Домакините обаче се изнервиха от случващото се и се стигна до няколко технически нарушения. Разликата падна до 6, а след това и до 4 след тройка на Венци Петков за 89:93 минута преди края. 

В следващото нападение на Рилски гостите пропуснаха, но след това взеха две поредни борби в нападение, което им позволи да изцедят часовника и в крайна сметка Левски нямаше как да стигне до обрат. 

Николас Карвачо вкара 22 точки и взе 15 борби за победителите, Брендън Браун реализира 21, а Павлин Иванов добави 17. Рилски превъзхождаше в борбата с 38-26, като гостите овладяха 13 топки в нападение. За Левски Тайрън Брейзълтън и Данило Тасич вкараха по 19 точки.