Професионалният боксьор Антъни Джошуа ще защитава световните си титли в тежка категория срещу Александър Усик, след като пропусна мач с Тайсън Фюри за много пари. Двамата ще се изправят един срещу друг на стадион "Тотнъм Хотспър" през септември.

Джошуа се подготвяше за двубой срещу Тайсън Фюри в Саудитска Арабия на 14 август, но на Фюри беше наредено да се изправи срещу Дионтей Уайлдър за трети път.

Това остави промоутъра на Джошуа Еди Хърн да търси съперник за Джошуа със задължителен претендент.

Украинецът е с резултат 18-0 победи и е смятан за един от най-добрите бойци в света, след като се бори в тежка категория и победи Тони Белю и Мейрис Бриедис.

Той се премести в тежка категория в края на 2019 г., побеждавайки Чаз Уидърспун, преди да укрепи позицията си на задължителен претендент за WBO с победа над Дерек Чисора миналия октомври.

Сделката беше Усик да се бори с Джо Джойс за временна титла, докато Фюри и Джошуа завършат сделката си за две битки, но вместо това той ще се срещне с Джошуа в дома на "Спърс", съобщава Sky Sports News.

Джошуа се бори за последен път през декември, когато спря Кубрат Пулев в деветия кръг след доминиращо представяне. Той планираше да се бие миналото лято, но ограниченията заради коронавируса забавиха битката с шест месеца.