Ансамбълът ни по художествена гимнастика може да усложни още повече съчетанията си за световното първенство в Япония в края на месеца.

Както се знае, момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска шокираха гимнастическия свят с две рекордни оценки на композицията си с 5 топки на Гран при турнира в Марбея (Испания), където обраха златните медали и в многобоя, и на отделните уреди.

Постижението им е още по-забележително, след като две от националките - Мадлен Радуканова и Лаура Траатс лекуваха контузии след олимпиадата в Токио.

"Ансамбълът ни доказа, че няма таван на възможностите. Нямам представа какво е решила Весела - дали ще усложнява още съчетанията, или няма да ги променя. Като се приберат от Испания, ще говорим. Сигурна съм, че на световното съдиите ще бъдат много по-пестеливи, но независимо от това при една безгрешна игра на нашите момичета очаквам много високи оценки", заяви шефката на грациите Илиана Раева пред БНР.

Тя очаква мондиалът да е много тежко състезание и ще изиска от националките пределна психическа мобилизация. Раева се надява още Мария Петрова да се пребори за място в Техническия комитет на Международната федерация (FIG) и да замени успешно легендарната Мария Гигова. Петрова ще има конкуренция от още 16 кандидати, които ще се борят за 6 места.