"Нашата школа е най-силната в света. Обичам родината си, чувствам се на място и нямаше по-добър вариант от това да се върна в България", сподели треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Весела Димитрова в авторската рубрика "Златните" на водещата на "България сутрин" - Мария Константинова.

Тя е жената, която успя да изведе ансамбъла в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова до така чаканата олимпийска титла в Токио. На пръв поглед изглежда много нежна и крехка, но всъщност се оказва, че зад тази нежност стои един строг треньор.

"По думите на моите момичета съм изключително строг треньор, но според мен съм много нормална в тренировките. Те смятат, че изискванията ми са много големи и им е трудно да се справят с тях, но това е единственият шанс да постигнеш съвършенство", каза старши-треньорът и допълни, че място за компромиси в процеса на тренировки няма.

За новите момичета в ансамбъла казва, че всяка една от тях е с много изразени индивидуални качества и на нея ще ѝ коства много усилия да ги научи да работят в колектив. Но е категорична, че момичетата се стараят много и с мотивацията, която показват на тренировки, ще станат истински отбор.

Зад успехите стоят много пот и много усилия, категорична е Весела Димитрова пред Bulgaria ON AIR. По думите ѝ, момичетата от новия ансамбъл са наясно, че летвата е вдигната високо и знаят какво трябва да направят. Първата им изява ще е на Световната купа в Гърция в края на март.

На въпрос кои спортисти би изписала със златни букви в историята, Димитрова отговори: "Възхищавам се на всички български спортисти, които са постигнали целите и мечтите си. Които с гордост и с много труд са представили България по най-достойния възможен начин."

Вижте цялото интервю във видеото.