Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гостува в предаването „ЕвроДикоФ“ и категорично обяви, че първият министър, който ще влезе в затвора е бивш министър на спорта. Той направи и разкрития за назначения на любовници, партийни другари в спортното ведомство.

Василев не подмина и темите за стадиона на ЦСКА. Той отсече, че ако има правното основание, ще отнеме лиценза на БФС, въпреки че ще има тежки последствия за националния отбор, клубовете и футболистите.

„Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. Аз знам какво правя и кой съм".

"Не съм анонимен пингвин, появил се в ММС без да знае защо е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Този спортен министър ще бъде съвсем скоро арестуван“, отсече Радостин Василев.

„Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа, но тук аз съм се заел да установя какво е направено. Всички партийни калинки на ГЕРБ при мен си заминават. В моето министерство са назначавани любовници, приятелски кръгове, партийни другари, всичко това го разчиствам. Нищо не може да ме отклони от пътя да се спазва закона. Има агресивни методи на атаки, натиск към мен от страна на определени хора".

"Даже са ми разлепили плакати из София, на които пише: „Убиецът на спорта“. Мачът е неравен за тях, защото ще го загубят. Няма шанс да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се справят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да правят такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя", заяви Василев.