Сестри Стоеви се класираха за финала в турнира по бадминтон от Европейските игри в Полша. Габриела и Стефани победиха в най-тежкия си двубой досега с 2:1 (17:21, 21:14, 21:12) французойките Ламбер/Тран (Фр) и си осигуриха минимум сребърен медал. Така сестри Стоеви ще излязат в спор за златото на финала утре от 19.00 ч. българско време. Двете вече веднъж стъпиха на върха в европейските игри, след като грабнаха титлата преди 8 години на дебютното издание в Баку’2015.

Българските сабльорки отстъпиха в мача за бронза на отборния турнир по фехтовка от Европейските игри в Полша. Белослава Иванова, Емма Нейкова, Олга Храмова, Йоана Илиева загубиха от Унгария с 40:45 и така останаха на крачка от медалите. Нашите стартираха с победа над Турция с 45:24, след което надиграха в четвъртфинал и тима на Испания с 45:44. Това им осигури място на полуфиналите срещу Франция, където отстъпиха с 35:45, а това ги прати в мача за бронза срещу Унгария.

В кикбокса Иван Кръстанов победи с 2:1 на четвъртфинал на лайт контакт в категория до 79 кг Лука Падоан (Италия) и така си гарантира минимум бронз. Утре на полуфинала българинът ще срещне Амин Рмадан от Германия. По-рано днес Александра Димитрова си осигури медал в категория до 52 килограма фул контакт на ринг, след като на четвъртфиналите победи с 3:0 Ясмина Над (Сърбия). Утре нейна съперничка на полуфинала ще бъде италианката Никол Перона. На четвъртфиналите пойнтфайтинг в категория до 50 кг на татами Кристина Николова загуби от Надине Мейлин Лашо (Швейцария) с 16:19, но по-късно днес българката ще играе и на четвъртфиналите на лайт контакт срещу Анна Кнобел (Полша).