Датчанинът Каспер Асгрен спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - Мутиер до Бург-ен-Брес (185 км). Тримата бегълци - Асгрен, нидерландецът Паскал Енкхоорн и норвежецът Йонас Абрахамсен успяха да издържат и да заемат позициите на подиума.

Времето на победителя Асгрен бе 4 часа, 6 минути и 48 секунди, каквото съдиите присъдиха и на основната група. От нея най-напред завърши носителят на "зеленото трико" Яспер Филипсен . Белгиецът има четири етапни победи от началото на Обиколката. Той добави още 29 точки към сметката си за "най-активен състезател" и вече има 352 - с точно 150 повече от датчанина Мадс Педерсен, който е втори в тази класация.

Никакви изненади не се получиха в борбата за генерално класиране и там убедителен лидер остава друг датчанин - Йонас Вингегор. Състезателят на Йъмбо-Висма запазва "жълтото трико" с преднина от 7:35 минути пред втория Тадей Погачар и общо взето просто трябва да финишира в оставащите три етапа, за да спечели за втора поредна година най-престижното колоездачно състезание в света.

В петък е 19-ият етап от Обиколката на Франция дистанцията, която трябва да бъде измината, е 172,8 километра от Мойран до Полини.