Немислимото се случи! Французин прати в историята и последния световен рекорд на легендата в плуването Майкъл Фелпс. На Световното първенство във Фукуока Леон Маршан подобри постижението на американеца на 400 метра съчетано.

Именно това бе последният индивидуален рекорд, който се държеше от носителя на 23 златни медала от Олимпийски игри. Маршан даде време от 4:02.50 минути като по този начин той подобри с над една секунда постижението на легендата в плуването и взе златния медал в дисциплината. Фелпс постави своя рекорд по време на Олимпиадата в Пекин през вече далечната 2008 година.

Това е втора световна титла за 21-годишния френски плувец, който се готви в Аризона под ръководството на треньора на Фелпс – Боб Боуман.

Постижението на Маршан пък стана пред очите на самия Фелпс, който присъства на Световното първенство като експерт за американската телевизия NBC.

Втори в дисциплината се нареди американецът Карсън Фостър, а трети е японецът Дая Сето.

„Невероятно е, всеки ден тренирам за това. Подобрих постижението си с две секунди, направих рекорд, страхотно. Най-доброто предстои“, каза след плуването развълнуваният Маршан. /БГНЕС