Да сложиш Карлос Насар 5-ти и Нюргюл 6-та зад успехи при юношите е адски смешно, а да избереш треньор ползващ тренировките на други треньори за “Треньор на Годината” е меко казано смешно още повече след това, което се случи на Европейското Първенство.

Това написа родният плувец Антъни Иванов в профила си във Фейсбук след вчерашната церемония по награждаване на топ 10 в анкетата за „Спортист на годината“.

Иванов изрази недоволството си от това, че колегата му в басейна Петър Мицин влезе в тройката и завърши пред спортисти като Насар (вдигане на тежести) и Салимова (шахмат), които се наредиха съответно пети и шести в класацията.

Пълен текст на публикацията на Антъни Иванов:

„Да сложиш Карлос Насар 5-ти и Нюргюл 6-та зад успехи при юношите е адски смешно, а да избереш треньор ползващ тренировките на други треньори за “Треньор на Годината” е меко казано смешно още повече след това, което се случи на Европейското Първенство.

ПРЕСТАНЕТЕ ДА БУТАТЕ ХОРАТА, КОИТО СА УДОБНИ, ИЗЛАГАТЕ СЕ !!!!

Най-интересното е защо като избираш треньора не избираш и състезателя ?

Значи 2021г.

Два пъти 4-ти на ЕП, 6-ти на СП + 3 полуфинала(2 на ЕП и 1 на СП) не бяха достатъчни за 10-ката, а сега титли при юношите и 8-мо и 15-то място при мъжете са 3-то място и един фалшив “световен рекорд”? Това не е ли двоен стандарт ? Ще ви ги напомням тези неща много скоро и ще задавам тези въпроси публично много скоро.

После не се сърдете като ви казвам, че всичко това е един голям ЦИРК и ще го видите много скоро, но недейте да пренебрегвате успехите на хората като Карлос и Нюргюл. Грозно е и показвате, че не си разбирате от работата драги журналисти“.

Междувременно, майката на Насар – Поля, се присъедини към Иванов, казвайки, че синът й ще бъде първи в подреждането, ако се състезава под друг флаг.

Ето какво написа тя:

„Мицин, наистина страхотен, уважение и респект към момчето и към кариерата му ,НО Карлос Насар също има рекорди само че при МЪЖЕТЕ, 2 купи за best lifter, тази година, първата на европейското първенство в Армения я спечели като победи по точки най силния мъж на планетата Lasha Tallahassee, и освен това стана пръв с двубой който никой не можа да надмине в още три категории след неговата 89/ 96 102 109

Може би ако се съгласи да вдига за друга държава, тогава ще го направят спортист на годината в България, защото цял свят говори че е феномен!!!“. /БГНЕС