Руската федерация по фигурно пързаляне (ФФККР) не може да коментира плановете на Камила Валиева за бъдещето, но се надява състезателката да се върне към състезанията след наказанието. Това каза пред медиите генералният директор на централа Александър Коган.

"ФФККР не може да коментира намеренията на Камила, тя не е страна в процеса и не е участвала в делото. Само тя самата може да даде информация дали ще се върне. Наистина бихме искали това", каза Коган.

На 29 януари Спортният арбитражен съд (КАС) дисквалифицира Валиева за нарушаване на антидопинговите правила, като удовлетвори искането на Световната антидопингова агенция за четири години наказание. Санкцията влиза в сила от 25 декември 2021 година. На 7 февруари КАС публикува мотивите по делото на Валиева. Резултатите на фигуристката, показани от този момент нататък, са анулирани. Международният съюз по кънки преразгледа резултатите от отборния турнир на Олимпиадата в Пекин, премествайки руския отбор, който включваше Валиева, от първо място на трето.