Пред близо 5000 души в "Арена София" Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 килограма на европейското първенство по вдигане на тежести. 

19-годишният българин, който става европейски шампион за втори път в кариерата си, каза, че победата се дължи точно на публиката в залата, която е дошла да го подкрепи.

"Доволен съм. Можеше и по-добре, но поради крампа в крака, който получих след втория опит в изтласкването, реших да не излизам за третия си опит. Определено има още потенциал, който да бъде разгърнат", заяви шампионът.

Той бе помолен и за мниението му за публиката в "Арена София".

"За мен това беше истинската победа и затова бях така зареден. Въпреки болежките, бях много енергичен заради тези хора. В последните дни бях с температура, обезводнен съм и затова получавах тези болежки. Но това е истинската победа за мен: че толкова много хора дойдоха да видят българска европейска титла. Бих казал, че това състезание е любимото ми, в което съм участвал. Публиката пя с мен химна и усещането бе страхотно. Това трябваше да се случи на българския народ", каза още Насар, който ще бъде фаворит за златото и на Олимпийските игри в Париж това лято.

"Пътят към Олимпиадата не спира с тази титла. Другата седмица ми предстои ново състезание. Не съм забравил целта си и ще я гоня до край. За днешното състезание бях свалил килограми в следствие на температурата, която имах в последните дни. Днес съм без, но това ми доведе крампа в крака на последния опит. Амбициите ми тази година са да участвам на максимално много състезания и да спечеля всички", добави роденият в Париж Насар.

"Не се притесних, когато Антонино Пицолато пробва да вдигне 222 килограма. Бях решил да му покажа как се стават нещата, но просто не се наложи", завърши щастливият Карлос Насар.

След като приключи ангажиментите си с медиите щангистът бе наобиколен от тълпи от фенове, на които отдели внимание за снимки.

Снимка: Lap.bg