Състезателките от националните отбори по художествена гимнастика индивидуално жени и ансамбъл, както и национален отбор девойки индивидуално, представиха своите нови композиции за пръв път пред публика. 

Събитието се състоя в зала "София", която се оказа тясна да побере всички желаещи да видят на живо гимнастичките, които се готвят за предстоящия сезон, който включва и Олимпиадата в Париж, подпомагани от фондация "Спорт в България". В залата присъства изпълнителният директор на организацията Вяра Великова.

Залата се напълни далеч по-рано от началния час на контролното. Входът за зрители беше свободен. Минути преди началото се появи и министърът на спорта Димитър Илиев, който поднесе огромен букет цветя на президента на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Боряна Калейн изненада с нещо изключително иновативно. Четирите й нови съчетания вървят като сюжетна линия — музиката прелива от едно в друго. Истински разказ за цялостния път на примата ни за пътя, по който е преминала, за победите, трудностите и триумфа, книга, "прочетена" на килима в четири композиции.

Стилияна Николова е сменила три от своите съчетания, като за своите бухалки тя е избрала песента "Хубава си моя горо”, която е изпята и аранжирана специално за тази композиция на грацията ни.

Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча. Композицията е по музика на емблематичната мелодия на Енио Мориконе "Chi Mai" от филма "Професионалистът". Върху нея са насложени български фолклорни ритми.

Музиката за топки и ленти, която е избрал щабът на ансамбъла е ремикс на Allegro Feat. L.V., Fresh Game & Cokni O'Dire - ''Someone Else''.

На килима излязоха още Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Ева Брезалиева и Магдалена Вълкова.

Българският национален отбор по художествена гимнастика е с пълен бой квоти за Париж 2024 - две индивидуални и ансамбъл. /БГНЕС