Елвира Краснобаева и Стилияна Николова спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова".

Краснобаева от клуб Грация игра най-силно, получи оценки 37.450 точки на обръч и 37.300 на топка и взе златните отличия. На бухалки и на лента шампион стана Стилияна Николова, която беше оценена с 35.450 за бухалки и с 35.525 точки на лента след невероятна игра.

Краснобаева взе сребърни медали на бухалки и на лента с оценки съответно 32.625 и 34.150 точки. Николова от клуб Илиана, която стана първа в многобоя вчера, има сребро на топка с 35.400 точки и бронз на обръч с 35.850.

Ева Брезалиева (Илиана) изигра много силен обръч и с 36.250 точки, което й донесе сребърен медал. Никол Тодорова (Авангард) се окичи с три бронзови отличия - на топка с 32.475, на бухалки с 31.500 и на лента с 32.750.

Боряна Калейн не участва в шампионата, тъй като получи почивка от треньорския щаб.

При девойки старша възраст по два златни медала на финалите завоюваха Магдалена Вълкова (Илиана) на обръч и на топка и Дара Малинова (София спорт -2017) на бухалки и на лента.

Вълкова взе сребро на бухалки и на лента, а Малинова спечели бронз на топка. Анастасия Калиева (Чар ДКС) завоюва сребърен медал на обръч, а бронзовото отличие на обръч спечели Анастасия Апанасенко (Авангард). Алекса Рашева (София спорт 2017) е втора на топка и трета на лента, а Александра Шалуева (Грация) има бронзовото отличие на бухалки.

Александра Петрова (Илиана) стана шампионка на топка и на лента и има сребро на бухалки на финалите при девойки младша възраст.

На обръч златния медал спечели Антоанета Цанкова (Авангард), а София Димова от клуб Локомотив е шампионка на бухалки и взе сребро на лента. Втора на обръч е Карина Петрова (Илиана), а на топка среброто завоюва Ирена Недева (Чар ДКС). Деа Емилова (Академик) спечели бронз на обръч, Радина Стоянова (Левски) е трета на топка, Пламена Петрова (Левски) се окичи с бронзовото отличие на бухалки, а Ванеса Пандова (Академик) се нареди трета на лента.