За съперничеството между двете снукър легенди Стивън Хендри и Рони О'Съливан е казано всичко. Шотландецът е най-успешният състезател в цялата история на играта, а англичанинът е признат за най-големия природен талант в кралската билярдна игра.

Постигнали всичко в този консервативен британски спорт, Хендри и О'Съливан решиха да се откажат през тази година. Първият го направи окончателно, а Ракетата - до края на сезона. По всичко личи обаче, че той няма да се завърне в професионалния тур.

Обявил война на сегашния шеф на федерацията Бари Хърн заради сгъстената програма през сезона, О'Съливан участват само на демонстративни турнири. В които той дава надежда на феновете си, че някога може и да се завърне. Заради блясъка в погледа и желанието да играе, да конструира високи точкови серии.

Тази седмица Рони и Стивън зарадваха белгийските фенове на снукъра, след като се пуснаха на демонстративен турнир в Брюж. Музикалният фон "We will rock you" наелектризира зрителите, а след това двете снукър величия бяха представени заедно с песента "We are the champions".

Излизайки рамо до рамо край масата, шотландецът и англичанинът показаха отлично настроение. Те не спираха да говорят един с друг и да се смеят.

На тях им бе зададен един и същи въпрос: "Кой е най-великият снукър играч за всички времена". Отговорът и на двамата беше "Той", поглеждайки един към друг.

Близо 20 години двамата майстори бяха в хладни, дори студени взаимоотношения. След като се отказаха от активния спорт, заедно със спортната злоба изчезна и бариерата между двамата титани.

Най-интересният момент от участието им в Брюж не бяха сериите, с които те зарадваха публиката в залата, а новината, че са се прибрали заедно с кола до Великобритания, шофирана от О'Съливан.

Дали двамата големи съперници в снукъра няма да се превърнат в големи приятели след "пенсионирането" си? Предстои да разберем. Едно е сигурно - между тях двамата вече няма нито напрежение, нито ненавист.