Най-добрият китайски снукър-състезател в историята Динг Джънхуей избухна с максимален брейк от 147 точки още на старта в мача си срещу Марк Алън на 1/4-финалите на РТС - Гран Финали. В крайна сметка азиатецът спечели мача с 4-3 фрейма.

Джънхуей записа своя пети максимален брейк, като само "Тримата големи" в последния четвърт век Стивън Хендри, Рони О'Съливан и Джон Хигинс са пред него по този показател.

След великолепния максимум Динг загуби следващите две партии срещу Алън, като първата щека на Северна Ирландия се отличи с халф-сенчъри брейк от 58 пункта.

Джънхуей набързо изравни за 2-2 партии, записвайки чудесен сенчъри брейк от 138 точки, а малко след това си върна аванса в резултата, благодарение на серия от 81 поредни точки.

Марк Алън изригна със сенчъри брейк от 125 точки, с който доведе резултата до 3-3 части и влизане в решителен седми фрейм. В него край масата имаше само един играч и това бе Динг, който на свой ред също избухна с нов сенчъри брейк от 108 точки, с който си гарантира място на полуфиналите.

В другия завършил четвъртфинален мач Том Форд отвя тактика Марко Фу с 4-1 фрейма, като най-високата серия в мача бе на майстора от Хонг Конг - сенчъри брейк от 104 точки.