Двукратният световен вицешампион по снукър Матю Стивънс разби Джон Хигинс с 6-2 фрейма в двубой от втори кръг на силния турнир по снукър Интернешънъл Чемпиъншип, който се провежда в китайския град Ченду.

Срещата започна с две малки серии на шотландеца, който успя да поведе с 45 точки, но след това Стивънс отговори халф-сенчъри брейк от 56 точки и поведе в резултата.

Последва нов фрагментарен фрейм, който този път отиде в актива на четирикратния световен първенец. Двамата майстори не можеха да запишат големи точкови серии в третата част, спечелена от уелския състезател с 74-61 точки.

Хигинс вкара две единични червени топки в четвъртата партия, но после само изгледа как противникът му записва халф-сенчъри брейк от 75 пункта за аванс от 3-1 части.

В следващите четири фрейма липсваха големите точкови серии, а Стивънс успя да надиграе бившия световен шампион в три от тях и така подпечата победата с 6-2 части.

Друга сериозна изненада от днес е поражението на двукратния световен първенец Марк Уилямс с 2-6 от норвежеца Курт Мафлин.