Намиращият се на второ място в световната ранглиста по снукър Марк Селби обърна световния първенец Рони О'Съливан от 1-3 до 4-3 фрейма на финала на турнира в белгийския град Антверпен.

Поражението на О'Съливан може да се сравни като развой с изключително болезнената загуба на футболния клуб Левски, заради която "сините" получиха прозвището "евроидиоти". През 1989 година българите също водеха с 3:1 срещу местния Антверпен на белгийска земя, но паднаха драматично с 3:4 за Купата на УЕФА, получавайки 3 гола в добавеното време на мача.

Срещата тази вечер започна динамично и Ракетата се изстреля напред в резултата, реализирайки халф-сенчъри брейк от 74 точки в първия фрейм.

Втората партия мина изцяло по вкуса на Веселяка от Лестър, който надви своя опонент със 70-48 точки, без да блести с голяма серия.

Халф-сенчъри брейк от 54 пункта отново върна петкратния световен шампион напред в резултата, като срещата протичаше при изключително високо качество.

В четвъртия фрейм двамата майстори демонстрираха висш пилотаж най-вече по отношение на защитните удари, с които "взривяваха" залата.

Преди разчистването на цветните топки Селби имаше аванс от 25 точки, но се пропука след серия от великолепни сефти-удари на своя опонент и О'Съливан го наказа, дръпвайки напред с 3-1 части.

Опрян до стената, Селби записа 57 точки в следващата партия, когато сдаде инициативата. Малко след това той добави нови 61 пункта и намали пасива си на 2-3.

Селби продължи със силното си представяне, правейки пълно разчистване и сенчъри брейк от 126 точки, като стотната точка бе отбелязана с феноменален и много труден за реализиране крос-дабъл.

Рони записа 28 точки, когато преподряза черната в решителната седма партия. Веселяка от Лестър се настани край зеленото сукно, изригна с халф-сенчъри брейк от 77 точки и така стигна до сладка победа с 4-3 партии.