Световният шампион по снукър Рони О'Съливан спечели своя мач №1000 в професионалната кариера. Той надигра Робърт Милкинс с 6-1 фрейма в среща от първи кръг на престижния турнир Мастърс. Само преди малко повече от месец О'Съливан срази опонента си с 6-0 на UK Championship.

Двубоят тази вечер започна с 48 бързи точки за Рони, който допусна грешка по червена топка за среден десен джоб. Неговият опонент записа малка серия и избра сейфти, а малко след това остави червена за горния ляв джоб. О'Съливан я реализира, разчисти масата и поведе с 1-0 части.

Небрежен опит за вкарване на Ракетата позволи на Милкинс да намери откриваща червена за средния ляв джоб, но след само 13 пункта той сбърка при стрелба за горния ляв джоб.  

Петкратният световен шампион даде нова възможност на своя противник и този път Робърт взе 42 поредни точки, но направи нова грешка. Нещо повече: по-успешният от двамата англичани получи фрий бол, наниза халф-сенчъри брейк от 84 точки, правейки ново пълно разчистване на масата.

В началото на третата партия Робърт дръпна с двайсетина точки, но направи нов пропуск по горния ляв джоб. Ракетата взе аванс в точките, на на свой ред сбърка червена топка за "жълтия" джоб. Минута по-късно Рони "взриви" залата с великолепен дълъг удар по горния десен джоб. Той вкара до синя топка включително и поведе с 3-0 части.

Ракетата продължи по същия начин и в следващия фрейм, когато конструира страхотен халф-сенчъри брейк от 91 точки. Той можеше да стигне и до стотачка, но не успя да реализира крос-дабъл по последната червена топка.

След кратката почивка Рони поведе с 62-20 точки, когато сбърка червена топка за горния десен джоб, но Милкинс сгреши за същия джоб. Малко след това резултатът вече беше 5-0 в полза на световния шампион, който отново осъществи пълно разчистване на масата.

При 53-15 точки в своя полза, Рони допусна грешка при стрелба по средния ляв джоб. Малко по-късно той направи нов пропуск и даде възможност на опонента си да се разпише. Този път Милкинс запази самообладание, разчисти до розова топка включително и намали пасива си на 1-5 фрейма.

О'Съливан направи нов изненадващ пропуск, водейки с 51-8 в седмата партия. Милкинс постигна малка серия и отново сдаде инициативата. Рони вкара червена топка за горния ляв джоб и малко след това сложи точка на спора, печелейки с 6-1 фрейма.

На четвъртфиналите Ракетата ще играе срещу победителя от двойката Рики Уолдън - Бари Хоукинс. Както е известно, Ястреба загуби финала на световното първенство през май 2013 година от О'Съливан.

Към момента Рони има 735 победи в професионалната си кариера, като той има и няколко равенства в Премиър лигата. Нито един друг снукър-състезател не е достигал до поне 70% спечелени мачове в своята кариера.

По този показател най-близо до Рони са четирикратният световен шампион Джон Хигинс с 69.35% и седемкратният световен шампион Стивън Хендри с 68.85%.