Световният шампион по снукър Рони О’Съливан заяви след драматичната си победа с 13-11 над Джо Пери, че в нито един миг не е имал намерение да се предава. Нещо, което не важеше за петкратният световен първенец допреди няколко години, преди той да започне работа с психолога Стив Питърс, който помага и на английския футболен клуб Ливърпул.

Още по темата

„Просто бях решен да спечеля срещата, в нито един момент нямах намерение да се предавам. Беше ми трудно, защото изоставах в резултата почти през цялото време, а той играеше много добре. Всеки път, когато се доближавах до него, той отново се откъсваше напред в резултата”, сподели Ракетата след победата.

„Пропуснах няколко удара и той отново повеждаше. Просто трябваше да черпя от опита, който имам. Бил съм на световното първенство доста пъти и съм го печелил. Затова си казах, че трябва да използвам това като жокер и да продължавам да натискам, докато нещата се променят.”

„Искам да поздравя Джо, той изигра много важна роля в един наистина добър мач. За феновете със сигурност си е струвало да си купят билет за този мач. Това навярно беше по-голям двубой от финалите, които съм играл. Това беше един от най-вълнуващите мачове, които съм играл в Крусибъл.”

„В последните години не съм бил толкова близо до отпадане. При последните две издания, когато спечели титлата, не мисля че някой е бил толкова близо до победа срещу мен. В повечето мачове усещах, че контролирам нещата, но в двубоя срещу Пери не чувствах в нито един момент, че владея ситуацията.”

„Знаех, че ще бъде равностойно, това беше единственият начин да спечеля, защото той играеше толкова добре. Когато някой поведе срещу теб, става трудно да го обърнеш. Знаех, че играя добре и че трябва да бъда търпелив, да го накарам да си заслужи победата.”

„Според мен става въпрос за това кой ще се справи с напрежението в залата по-добре. Динг беше играчът в най-добра форма преди турнира, но отпадна. Не е нужно непременно да си играл добре на другите турнири, за да печелиш на световното. В Крусибъл или показваш най-доброто от себе си, или най-лошото”, добави Ракетата.