Още един от снукър-титаните бе елиминиран на турнира Шанхай Мастърс. След като вчера 5-кратният световен шампион Рони О'Съливан загуби от Алан Макманас с 3-5 фрейма, днес на самолета за Великобритания се качи 4-кратният първенец на планетата Джон Хигинс, загубил с 4-5 партии от Райън Дей.

Още по темата

 

Интересното е, че подобие на Рони, който водеше с 3-2 фрейма и загуби след срив в играта си, Джон пропиля аванс от 4-2 партии, намирайки се само ан фрейм от успеха.

Хигинс записа халф-сенчъри брейк от 65 точки в първия фрейм и поведе, но уелсецът отговори с две солидни серии от от 70 и 78 точки, с които обърна развоя на срещата.

Стигна се до фрагментарен фрейм, спечелен от шотландеца. Той добави серии от 63 и 55 точки, с които поведе с 4-2 фрейма. Това обаче се оказа последната партия в актива на шотландеца, който триумфира в Шанхай през 2012 година.

В останалите три фрейма Дей бе блестящ и стигна до чудесни халф-сенчъри брейкове от 55 и 77, между които изригна със "стотачка" от 102. В следващия кръг Дей ще играе срещу победителя от мача между Нийл Робъртсън и Майкъл Уайт.

В друг двубой от първи кръг двукратният световен шампион Марк Уилямс елиминира световния вицешампион от 2013 година Бари Хоукинс с 5-4 части. В осмия фрейм Ястреба записа великолепен сенчъри брейк от 144 точки.