Петкратният световен шампион по снукър Рони О'Съливан постигна трудна победа с 6-4 фрейма над Бен Уоластън в първи кръг на силния турнир по снукър Интернешънъл Чемпиъншип, провеждащ се в Чънду.

Намиращият се под №39 в света Уоластън спечели първия фрейм след малки серии от 33 и 41 точки, а след това отскубна нова партия при игра на дребно.

Ракетата, който се появи с нова фризура, отвърна със солиден халф-сенчъри брейк от 87 точки, но неговият опонент си върна аванса в резултата с брейк от 74 пункта.

След кратката почивка О'Съливан изригна със сенчъри брейк от 124 точки, а после навакса пасив от 58 пункта и изравни резултата.

Рони записа два солидни брейка от 87 и 97 точки, за да се доближи на партия от успеха. Последваха два фрагментарни фрейма. Първият отиде в актива на Бен, а вторият бе спечелен от Ракетата, който подпечата победата си и ще играе във втори кръг срещу шотландеца Антъни Макгил, който победи сънародника си Алан Макманас с 6-4.

В друг очакван мач от първи кръг четирикратният световен първенец Джон Хигинс изненадващо бе разбит с 6-1 фрейма от китаеца Ли Ан.

Хигинс записа серия от 69 точки във втория фрейм, за да изравни резултата, но не взе нито една партия до края на мача. Ли Ан пък регистрира най-високи брейкове от 70 и 93 точки.

 

Ето още резултати от първи кръг:

Стюърт Бингъм - Роби Уилямс  6-4

Марк Алън - Найджъл Бонд  6-0

Бари Хоукинс - Джими Уайт  6-4

Марк Уилямс - Оливър Браун  6-1

Мартин Гулд - Джоел Уокър  6-4

Сам Беърд - Кирън Уилсън  6-2