Бившите световни шампиони по снукър Нийл Робъртсън, Шон Мърфи и Питър Ебдън постигнаха очаквани победи в мачовете си от първи кръг на силния турнир Интернешънъл Чемпиъншип в китайския град Чънду.

Мърфи срази представителя на домакините Ю Делу с 6-1 партии, записвайки четири солидни халф-сенчъри брейка от 98, 70, 71 и 61 точки. Първенецът на света от 2005 година имаше пълен контрол над мача и позволи на противника си да се разпише в петата партия.

Машината от Мелбърн трябваше да поработи малко повече срещу Матю Селт, но изкова успех с 6-3 части. Световният шампион от 2010 година Робъртсън повеждаше с 2-0 и 3-2 части, но Селт успяваше да се закачи за мача. Австралиецът записа брейкове от 83, 75 и 70 точки.

Покорилият шефийлдския театър "Крусибъл" през 2002 година Питър Ебдън надви Андрю Паджет с 6-1 части, но майсторът на защитната игра не успя да разкрие брейкбилдърските си качества. Ебдън прегази противника си в сейфти-битката, но най-големите му серии в срещата бяха от 43, 42 и 32 точки.

Джейми Бърнет изненадващо разби двукратния световен вицешампион Матю Стивънс с 6-1 фрейма, а тайландецът Ноппон Саенгам изхвърли от турнира Стивън Магуайър след успех с 6-5.