Шон Мърфи обърна Рони О'Съливан от 2-4 до 5-4 фрейма във вълнуващ 1/4-финален двубой на снукър-турнира Джърман Мастърс.

Ракетата взе крехка преднина в първата партия, но сдаде инициативата и неговият противник го наказа с халф-сенчъри брейк от 77 точки, започнал с щастлив флук.

Петкратният световен шампион започна добре във втория фрейм, но не успя да намери откриваща червена топка и избра сейфти. Мърфи влезе в зоната на снукърите, когато пропусна жълтата топка и Рони се върна на масата да търси нужните му два снукъра.

Шон сбърка още втория път, когато бе поставен в трудна позиция. Съпротивата на О'Съливан продължи чак до розова топка и той постави плътен снукър зад черната, но съперникът му се измъкна и малко след това поведе с 2-0.

Все пак пропадането на О'Съливан бе спряно в третата партия, в която той конструира халф-сенчъри брейк от 74 точки, а след това добави сенчъри брейк от 134 точки, за да изравни резултата.

Интересното е, че малко преди да завърши серията си, Ракетата за кратко спря да играе, защото на съседната маса Джъд Тръмп изригна с максимален брейк  от 147 точки!

След подновяването на играта Ракетата наниза халф-сенчъри брейк от 73 точки, като точно преди разчистването на цветните топки не стигна скорост на жълтата топка, за да продължи в търсене на нова стотачка.

О'Съливан добави серия от 44 в шестата партия, последвана от още един малък брейк и се доближи само на един фрейм от крайния успех. Мърфи обаче отговори с брейк от 67, а след това взе в своя полза фрагментарния осми фрейм, за да вкара мача в изпълване на пълния му формат.

В решителната 11-а партия Шон стартира ударно, с дълга червена топка за горния ляв джоб, но после избра сейфти. Ракетата поведе с 65-33 точки, но не успя да развие последната червена топка на масата и игра сейфти.

Рони получи възможност за атака, но пропусна червената за горния ляв джоб. Така той даде възможност на противника си да разчисти масата и Мърфи го направи.

В същото време Джъд Тръмп загуби от Марк Селби с 4-5 фрейма в друг наелектризиращ четвъртфинал, въпреки максималния брейк от 147 точки в петия фрейм.

Веселяка от Лестър поведе с 3-1 фрейма, след серии от 87, 83 и 95 точки, а Джъд бе направил брейк от 95 във втората част. Тогава дойде петия фрейм, в който Прическата избухна с втория максимум в кариерата си, направен отново срещу Селби.

Малко след това левичарят изравни за 4-4, а в решителната партия световният шампион наниза серия от 60 точки, за да подпечата победата си.

На полуфиналите Мърфи излиза срещу китаеца Лян Уенбо, който победи Райън Дей с 5-4. Селби ще играе срещу победителя от мача Нийл Робъртсън - Стивън Магуайър.