Марк Селби се завърна начело на световната ранглиста по снукър, след като победи Шон Мърфи с 9-7 на финала на проведения в Берлин Джърман Мастърс.

Световният шампион спечели два от първите два фрейма, но Мърфи влезе в страхотна поредица от четири партии, в които записа сенчъри брейк от 118 точки. Все пак Марк взе последната партия за първата сесия и намали на 3-5.

Във вечерната сесия Селби стартира с три поредни халф-сенчъри брейка от 92, 52 и 93 точки, за да спечели фрагментарната 12-а партия, в която Мърфи имаше своите шансове.

След кратката почивка Шон спря пропадането си, като първо избухна с хубав халф-сенчъри брейк от 80 точки, а после вкара върната черна топка на масата и изравни.

Това обаче се оказа последния фрейм в актива му, защото Селби спечели надиграването в последвалата партия, а после затвори мача с халф-сенчъри брейк от 51 точки.

Това е първа ранкинг титла за Селби след триумфа му на световното първенство през месец май в шефийлдския театър Крусибъл, когато той обърна Рони О'Съливан по подобен начин.