Матю Стивънс детронира Рони О'Съливан с 4-3 в двубой от трети кръг на снукър-турнира Уелш Оупън. Това е първа победа на уелсеца над Рони от 2003 година насам.

Ракетата започна срещата с халф-сенчъри брейк от 57 точки, но пропусна червена за горния десен джоб. Стивънс се върна да търси нужните му два снукъра, но пропусна розовата топка и предаде партията.

Англичанинът взе крехка преднина във втория фрейм, но пропусна трудна топка за средния десен джоб. Матю поведе с 50-29, но пропусна предпоследната червена топка на масата. Рони направи пълно разчистване и удвои аванса си.

Стивънс поведе с десетина точки, но точно преди разчистването на цветните пропусна да подреже черната топка за горния десен джоб. О'Съливан върна жеста с невероятно груб пропуск по синята топка и подари фрейма.

В четвъртата партия уелсецът конструира великолепен халф-сенчъри брейк от 80 точки и изравни резултата.

Представителят на домакините имаше чудесни възможности да осъществи пълен обрат, но не се възползва. Изоставайки с 9-50, О'Съливан разчисти до розова топка включително и отново поведе: 3-2 части.

Матю направи груба грешка при почти равен резултата в следващия фрейм, а неговият противник избухна с невероятен дабъл от изключително трудна позиция. малко по-късно обаче англичанинът пропусна жълтата, започвайки разчистване на цветните топки. Матю разчисти масата и изравни: 3-3!

В решителната партия уелсецът постигна щастлив флук след сейфти шот и продължи серията си, след като преди това Ракетата сдаде инициативата. Матю влезе в зоната на снукърите и на свой ред постави съперника си в снукър. Рони направи фаул и предаде мача.