Двукратният световен шампион по снукър Марк Уилямс напомни за най-добрите си дни, побеждавайки един от най-атакуващите играчи в последните години Джъд Тръмп с 4-1 в мач от четвърти кръг на Уелш Оупън.

Представителят на домакините започна с халф-сенчъри брейк от 68 точки, а след това надви опонента си във фрагментарния втори фрейм.

Третият фрейм до голяма степен приличаше на втория - Тръмп постигна крехка преднина, но така и не успя да влезе в добра серия и се оказа назад в резултата с 0-3.

Опрян до стената, Прическата все пак се разписа. Той постигна приличен брейк от 57 точки, който му върна надеждите за обрат след вкарване на решителната черна топка.

До такъв обаче не се стигна, защото безумен пропуск на англичанинът върна Марк на масата и той затвори мача с брейк от 56. 

Домакините очакват зрелищен изцяло уелски сблъсък на четвъртфиналите, но за целта Матю Стивънс трябва да победи Марко Фу тази вечер. 

В същото време световният шампион Марк Селби изненадващо отпадна от младия белгийски талант Лука Бресел с 3-4 фрейма.

Интересното е, че англичанинът имаше аванс от 2-0 във фреймовете и бе на две крачки от крайния успех, след като спечели първия и втория фрейм след сенчъри брейк от 131 точки и малки брейкове.

Бресел обаче изравни фреймовете след голямо надлъгване и малки серии. Селби изригна след сенчъри брейк от 114 точки, но неговият противник изравни фреймовете на 3-3. Той също направи сенчъри брейк, но от 101 точки.

Белгиецът бе по-концентриран в заключителния фрейм и след 77-20 спечели. Следващият му противник ще бъде Стюърт Бингъм или Рики Уолдън.