Намиращият се на 54-о място в световната ранглиста Кайрън Уилсън хвърли бомбата на снукър-турнира Шанхай Мастърс, побеждавайки на финала фаворита Джъд Тръмп с 10-9.

Първата сесия мина под диктовката на Уилсън, който я спечели с 6-3 партии, записвайки три халф-сенчъри брейка от 71, 58 и 62 точки, докато неговият противник се отчете с брейкове от 81 и 72.

В началото на втория сеанс преднината на Кайрън набъбдна на четири партии, въпреки сенчъри брейка от 115 точки на Прическата. 

Джъд добави серии от 76 и 50, за да се доближи само на една партия от своя опонент, но Уилсън поведе с 9-7, възползвайки се от пропуск на бившия световен вицешампион по трудната последна червена топка.

Опрян до стената, Тръмп наниза серии от 89 и 60 точки, за да вкара мача в решителен последен фрейм, в който се решаваше титлата. В него Уилсън наниза най-важния халф-сенчъри брейк (75 точки) в живота си и грабна първа ранкинг-титла в кариерата си.

По пътя към финала Уилсън елиминира Уан Ючен, Джо Пери,  Майкъл Холт, Динг Джънхуей и Марк Алън. Той взе чек за 85 000 паунда, докато Тръмп си тръгва 35 000 паунда.