Марк Селби надви Нийл Робъртсън с 6-4 в наелектризиращата битка на двама бивши световни шампион по снукър на четвъртфиналите на турнира Интернешънъл Чемпиъншип.

Първенецът на света за 2014 година стартира двубоя по блестящ начин със сенчъри брейк от точно 100 точки, но неговият противник осъществи пълен обрат. Последва нова партия с малки точкови серии, която обаче отиде в актива на британеца.

След кратката почивка Веселяка от Лестър наниза два поредни халф-сенчъри брейка от 52 и 75 пункта, за да се изстреля напред с две партии.

Машината от Мелбърн спечели следващата партия със 73-61 точки, но в осмия фрейм Марк взе превес със 76-65 точки и се доближи само на партия от успеха.

Световният шампион за 2010 година изригна с великолепен сенчъри брейк от 127 точки и остана в играта, но още в следващия фрейм Селби сложи точка на спора, постигайки общо 78 точки.

Така на полуфиналите Марк Селби излиза срещу четирикратния световен шампион Джон Хигинс, който победи Джо Пери с 6-3. В другия полуфинал един срещу друг се изправят приятните изненади Тепчая Ун-Но и Дейвид Гилбърт.