Четирикратният световен шампион по снукър Джон Хигинс е вторият финалист на турнира Интернешънъл Чемпиъншип, надигравайки по убедителен начин Марк Селби с 9-4 фрейма.

Шотландецът имаше осезаемо предимство още от самото начало, дръпвайки напред с 3-0, но се оттегли на почивка при преднина само от 5-3 части. Той записа халф-сенчъри брейкове от 56, 87 и 58 точки, както и сенчъри брейк от 101.

Веселяка от Лестър пък постигна само две големи серии в първата сесия - 52 и 58 точки, като англичанинът стопи пасив от цели четири фрейма.

След почивката обаче Хигинс вдигна оборотите и след серии от 64 и 54 точки се изстреля отново напред в резултата с четири партии. Той се наложи и в 11-ия фрейм, в който двамата играчи си размениха няколко класни защитни удари.

Селби намери сили да вземе следващата партия след брейк от 79, но малко по-късно развя бялото знаме, макар да успя да измъкне един от нужните му няколко снукъра.

В утрешния финал Хигинс ще играе срещу приятната изненада Дейвид Гилбърт, който за първи път в кариерата си ще играе в мач за значим трофей.