Петкратният световен шампион по снукър Рони О'се завръща в мач срещу двукратния първенец на планетата Марк Уилямс на Мастърс. Един от трите най-престижни турнира ще се поведе от 10 до 17 януари догодина.

Ракетата не е играл в официални мачове от месец април, когато загуби от Стюърт Бингъм на четвъртфиналите на световното първенство.

Двубоят между петкратния победител на Мастърс и Уилямс ще се проведе на 12 януари след 15.00 часа българско време. Уелсецът е двукратен победител в турнира - от 1998 и 2003 година, като в двата случая побеждава на финала големия Стивън Хендри.

Реакцията на Уилямс в социалната мрежа Туитър беше повече от забавна след жребия. "Шиб**ият Рони! Защо трябваше да се връщаш! Тази вечер ще сънувам кошмари".

За последно О'Съливан триумфира в Мастърс през 2014 година, когато разгроми на финала Марк Селби. Презтази година обаче Рони беше детрониран от Нийл Робъртсън, който беше разбит на финала от Шон Мърфи с 10-2.

Намиращият се във великолепна форма Робъртсън ще играе срещу Марко Фу в зала "Александра Палас". Австралиецът се намира в серия от 10 поредни победи, след като снощи спечели UK Championship, а преди това стана Шампион на шампионите.

Действащият шампион на Мастърс Шон Мърфи открива надпреварата в мач срещу победителя от България Оупън Марк Алън. Срещата е на 10 януари от 15.00 часа българско време.

Доста интересен се очертава сблъсъка между световния шампион Стюърт Бингъм и вечния фаворит Динг Джънхуей. И двамата са доста колебливи през този сезон.

Ето и всички двойки:

Шон Мърфи - Марк Алън, 10 януари
Стюърт Бингъм - Динг Джънхуей, 10 януари
Бари Хоукинс - Джо Пери, 11 януари
Джъд Тръмп - Стивън Магуайър, 11 януари
Марк Селби - Рики Уолдън, 12 януари
Рони О'Съливан - Марк Уилямс, 12 януари
Нийл Робъртсън - Марко Фу, 13 януари
Джон Хигинс - Лян Уенбо, 13 януари