Мартин Гулд спечели първа ранкинг титла в кариерата си, побеждавайки Лука Бресел с 9-5 на финала на проведения в Берлин Джърман Мастърс.

Англичанинът взе крехка преднина от 5-3 части в първата сесия,  макар да се оказа догонващ след първата партия. Мартин записа брейкове от 72, 83 и 104 точки, докато Бресел се отчете със серии от 68, 51 и 59 точки, печелейки всяка една партия в актива си с добър брейк.

В началото на вечерната сесия Гулд стартира със сенчъри брейк от 110 точки, за да спечели и последвалата фрагментарна партия. Така той се изстреля напред с четири фрейма аванс.

Бресел използва своя шанс в следващия фрейм, нанизвайки брейк от 55 точки, но след това отново изпусна инициативата и изостана с 4-8 части.

Гулд се докосна да триумфа в 13-ата партия, когато наниза брейка от  56 точки, но игра сейфти заради липса на лесно продължение. Лука отвърна с халф-сенчъри брейк от 63 точки и оцеля!

Британецът дръпна с 43 точки в следващата партия и получи чудесен подарък - фаул на противника и сравнително лесна маса. Той реализира мачбола си, но малко след това допусна грешка и неговият опонент излезе в търсене на нужните му три снукъра, но не след дълго остави лесна позиция и предаде мача.

По пътя си към титлата Мартин елиминира Марк Уилямс, Бен Ууластън, Джъд Тръмп и Греъм Дот. Гулд си тръгва с 60 000 паунда от наградния фонд, докато за Бресел остава утешителната награда от 26 250 паунда.