Рони О'Съливан разфасова световния №1 Марк Селби с 5-1 в най-очаквания 1/4-финален мач на снукър-турнира Уелш Оупън.

Срещата започна с халф-сенчъри брейк от 71 точки на Селби, но веднага след това петкратният световен първенец изравни резултата след солидна серия от 93 поредни пункта.

В третата партия Ракетата започна чудесен брейк в търсене на максимум, но спря на 57 точки след пропуск по черната топка за ъгловия джоб, след като точно преди това реализира фамозна дълга червена топка за "жълтия" джоб.

Веселяка от Лестър отговори с халф-сенчъри брейк от 63 точки, но не се пласира за решителната черна топка, която трябваше да реши партията. Марк получи възможност за стрелба, но пропусна за горния десен джоб и Рони го наказа с вкарване от дистанция за "зеления" джоб.

Осъществил пълен обрат, по-славният от двамата англичани започна слабо следващата партия, оставяйки бияча в близост до синята топка, но малко след това получи нова възможност и наниза 61 безответни точки, за да дръпне с 3-1 части.

След кратката почивка Марк сбърка дълга червена топка, остави позиция за своя опонент и отново беше наказан. Този път О'Съливан наниза поредица от 75 точки, за да поведе с три партии.

Ракетата получи нов шанс в следващия фрейм, в който направи пълно разчистване, конструирайки сенчъри брейк от 132 точки. Така на полуфиналите той ще играе срещу Джо Пери или Бен Ууластън.