Петкратният световен шампион Рони О'Съливан е вторият финалист на Уелш Оупън, побеждавайки Джо Пери с 6-3 във втория полуфинал.

Първата партия продължи почти половин час и към края й Пери имаше крехка преднина от двайсетина точки. Той се измъкна от снукър по предпоследната червена топка, но я остави за горния ляв джоб и неговият противник разчисти масата, за да открие резултата.

Пери намери бърз отговор на разочарованието във втората партия, която започна малко по-късно заради технически проблем с телевизионното излъчване и таблото. Джентълмена конструира великолепна серия от 139 точки, правейки пълно разчистване.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xoavx0DaxkI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ракетата постави съперника в снукър в началото на третия фрейм и извлече дивиденти - червена топка за средния джоб, който му даде възможност да се настани край зеленото сукно. И петкратният световен първенец избухна със сенчъри брейк от 124 точки, гарниран с пълно разчистване.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kXktJTc3uLM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Преднамерен плант...

Публикувахте от Луд, по-луд, снукър-фен в 20 февруари 2016 г.

 

Пери отново не се смути и изравни за втори път, нанизвайки 92 безответни точки, но веднага след почивката О'Съливан си върна аванса в резултата, постигайки втора стотачка (101 точки).

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xgf1W1w4DLM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Маестрото на снукъра изоставаше с трийсетина точки в шестата партия, но спечели сейфти битката и успя да си разработи трудната маса, правейки разчистване с брейк от 94 пункта. След това той добави серия от 88 и се доближи само на партия от крайния успех.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/D0y4uH8j6QA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джо постигна халф-сенчъри брейк от 56 точки, но пропусна червена топка за горния десен джоб и малко след това беше поставен в два снукъра при разчистването на цветовете. Той се справи чудесно и после намали пасива си на 3-5 части.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2VNb7UcnBB8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Рони започна с дълга червена, но след само двайсет точки пропусна черната за горния ляв джоб, за да получи нов шанс след малък брейк на противника си. Ракетата наниза брейк от 78 точки и подпечата мястото си на финала, където го чака Нийл Робъртсън.

Мачът за титлата е в неделя, играе се във формат 9 от 17 фрейма. Първата сесия започва в 15.00 часа българско време, а втората - от 21 часа.